Livet som mamma, dotter, syster & själsfrände.

Alla inlägg under april 2011

Av laila berglund - 12 april 2011 20:15


Playing in the mud.


Tog en sväng med vovven. vi hade tänkt gå till älskling's jobb och hälsa på honom men så långt kom vi inte. Vi hamnade nere på leriga gamla IP och hittade dessutom en tennisboll. Vilket gjorde det hela mer roligt för Cash´s del. Så jag släppte lös honom och vi kastade boll där i cirka en halvtimma eller så. Och han var lerig från svans till nos när vi äntligen skulle gå hem, samt att han klo hade börjat blöda igen men tur nog så slutade det i alla fall några minuter efteråt.

Väl hemma blev det till att bada min leriga vovvsing. Han har ju blivit så duktig att han hoppar i badkaret alldeles själv nu när han skall bada:)

Vilket underlättar det hela för matte, för jag varken orkar eller kan bära upp honom i badkaret nu när jag har en stor bäbismage. Så att han har blivit så duktig gör det hela så mycket enklare för mig.

Och efter badet var han lycklig som aldrig förr, sprang och skulle ruska vatten på varenda kvadrat meter i lägenheten. Allt för att matte skulle få torka upp det sedan:P


Av laila berglund - 12 april 2011 15:05


Tuesday, a somber day


Dagen började som vanligt med med sovmorgon som är något jag absolut behöver varje dag för att orka med dagarna. För jag får aldrig sova något på nätterna nu, sen blir jag så dålig av att springa runt och röra på mig.

Och därför blir det en sväng till familjeläkaren nästa vecka. För att se hur jag skall göra nu sista dom 3 sista månaderna som är kvar innan förlossning.


Jag har i alla fall lyckats diskat och varit ute med vovven på en promenad idag, samt bäddat sängen och plockat lite. Städade ju det mesta igår så finns ej så mycket att göra idag. Idag skall jag bara slöa och lösa lite korsord tror jag. Är ju ändå sjukskriven denna vecka så lika bra jag tar vara på tiden och tar det lugnt nu då, så det inte blir värre och värre.


Men nu blir det först ut i det dystra vädret för att rasta vovven en sväng innan jag kan slappna av i några timmar.

Av laila berglund - 11 april 2011 17:26


I'm so glad ..


Är så glad att jag inte råkat ut för dom där hemska bristningarna man kan få överallt nu under graviditeten. Har hittills bara fått två-tre stycken på mina "kärlekshandtag" men skänt att jag ej fått fram på magen, för det är ju sååå fult, och jobbigt dessutom. Så nu håller jag tummarna för att det förblir så här och inget mer.

Så jag fortsätter att smörja min mage med barnoljan min och hoppas att det kommer fortsätta hjälpa mig såsom det gjort hittills:)

För jag vill absolut inte gå med randig mage på stranden i sommar, nej tack.

Av laila berglund - 11 april 2011 14:39


Måndag, veckans första dag.


Idag blir det mest till att städa och plocka undan här hemma. Men måste även ta mig tid till att ringa och boka tid hos en läkare angående magen då jag blir jätte dålig efter en promenad osv. Just nu sitter jag och väntar och hoppas att någon skall ringa upp mig från sjukhuset angående en tid. Annars får jag ringa dom igen. Tvätten blev precis klar, så nu skall den hängas och sedan blir det en promenad med vovven igen och därefter åter städa, städa, städa.


Plockade denna fina blomma till älskling idag.

Mitt första vår tecken:)


   

Jag älskar dig, Pontus.

Av laila berglund - 10 april 2011 17:00


Yet another week has passed.


Då kliver jag in i ännu en ny vecka. O, herregud vad tiden rullar på:D Och inte klagar jag heller. Jag tycker det bara kan gå snabbare än det redan gör.

Ja, idag går jag alltså in i vecka 26 av min graviditet och det känns sjukt underbart.


Låg i badkaret häromdagen och kände någon som gav mig världens spark på vänster sida av magen. Kändes lite äckligt för det sparkade tilll rejält mot min handled som vilade mot magen, men var en otroligt underbar upplevelse. Så nu kan man örja känna sparkarna tydligare och tydligare för var dag som går. Underbart.


Fakta om vecka 26.


BARNET  Vikt: 600-950 g

                   Längd: 31 cm

                   Huvudets bredd: 56-67 mm

                   Fot: 40-51 mm


Ansiktet ser nästan ut som hos ett fullgånget barn, med fina och detaljerade ansiktsdrag. Men eftersom att fostret inte har fått så mycket fett på kinderna än, ser ögon och näsa en smula utstående ut.

Fostret har sitt eget sömnmönster nu. Det är tydliga skiften mellan vekenhets- och sömnperioder. Man tror att fostret vaggas till sömns av mammans rörelser och ofta vaknar upp när hon sitter stilla eller ligger ner.

Många foster blir livliga när mamman på kvällen sätter sig ner och slappnar av framför tvn. Och när hon går till sängs och tror hon ska få sova, då kan det sätta igång i magen.


MODERN Nu känner den gravida av det nya livet varje dag. Barnet har massor av plats, som det utnyttjar. Om det en dag är mycket stilla inne i magen under längre tid än vanligt, kan man pröva stöta till magen. Bäst är att lägga sig ner och koncentrera sig på barnet. Då dröjer det i regel indet mer än en kvart innan det "svarar". Man kan också dricka något kallt.


Av laila berglund - 10 april 2011 14:15


Gårkvällen.


Älskling var ute och festade igår, så dom kom lillasyster hit för att umgås med mig och vovven. Det blev till att kolla på sista delen av Meteor, äta en massa gott och nörda Mariokart såklart:) Och vem vann om inte jag;P

Så det var en ganska rolig kväll, sen när jga hade assvårt att somna och äntligen är på väg att somna in så kommer min fyllekarl in och är jätte full. Tur han somnade ganska snabbt så jag äntligen fick sova i alla fall:)

Av laila berglund - 9 april 2011 16:45


En vårpromenad.


Idag jobbade Pontus mellan 10-14, så jag och vovven tog en sovmorgon och sedan fixade vi oss och tog en promenad ner till stan för att möta Pontus efter han slutat. Det var så otroligt fint väder ute så man ångrade lite att man var svartklädd osv. Vi träffade även pappa som gjorde Pontus sällskap ett tag nere på stan:) Efter en stunds prat nere på stan blev det promenad hemåt.


    

Av laila berglund - 8 april 2011 18:00


Tidsfördriv och annat mys.


Jag hade så tråkigt för någon dag sedan så för att fördröja tiden lite lekte jag med lill bäbisen:) Hihi Och detta blev resultatet då förstås.


   Mamma's lilla älskling.




Sen har vi min andra buse som alltid lyckas hitta någon boll ute i skogen.

Och han blir lika glad som ett barn blir på julafton:)

Laila Berglund


Lever livet med min underbara familj som består av min älskade pojkvän/sambo, vår mysvovve Cash och vår nyfödde son William♥

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategori

Gästbok

Översätt/Translate


Ovido - Quiz & Flashcards