Livet som mamma, dotter, syster & själsfrände.

Alla inlägg under april 2011

Av laila berglund - 17 april 2011 15:08


98 dagar kvar

Stiger in i vecka 27.


Då var det dags att kliva in i vecka 27 då. Det vill säga att det bara är cirka 13 veckor kvar nu och det är ju inte alls långt kvar. Mamma längtar tills hon får träffa sin lilla plutt. Kommer typ gråta ihjäl mig då, men det är ju sånt som är super normalt :) Får väl hoppas att även Pontus fäller en tår eller två då, för han gör ju aldrig det, så nu villl jag se lite tårar på hans kind med.

Mina fötter och vader har svällt väldigt mycket, vilket jag märker avnågot otroligt mycket då jag varit ute med hunden eller så. Blir alldeles öm i fötterna, och då vill man ha fotmassage men inte vill min karl ge mig sådant, han vill ha massage :)

Vår lilla ängel har hickat nå otroligt mycket dom senaste 2-3 dagarna, det känns ganska roligt när han hickar till där inne i magen. Kan även om jag tittar på magen se när han sparkar till nu, och det får det att pirra från topp till tå. Sådan underbar känsla.


 


Lite om Vecka 27

BARNET        Vikt: 700-1100 g

                       Längd: 32 cm

                       Huvudetsbredd: 60-72 mm (BPD)

                       Fot: 43-53 mm


Fostret gör andningsrörelser, drar ner fostervatten i lungorna och dricker det också. Kanske är det här övningarna som får barnet att hicka. Det kan komma många hickningar under en dag, men antagligen besväras inte fostret av det. Det verkar i varje fall inte som om det besvärar nyfödda barn, som också hickar mycket.


MODERN       SF-mått: 21-26 cm

Fostrets hicka uppfattas av mamman som små rytmiska kittlingar. Det kan vara några minuter och kan komma i perioder flera gångerom dagen.

Av laila berglund - 16 april 2011 19:41


99 dagar kvar ...

A moment with my dad and my stepmom.


Följde med pappa och Amalive på en promenad i det fina och otroligt varma vårvädret bort till Färssjön. Som sagt så vart det varmt och skönt ute, men ett tag bara rann svetten av en, det kändes i alla fall som så :)


           

Och på en av bilderna i mitten kan man se när Cash plumsade rakt ner i vattnet då han envisades med att stå på ett isflak i vattnet. Haha men man ser bara lite av hans huvud.

Stakaren, men är man ute på djupt vatten så .... Men han lyckades ta sig upp i alla fall.

Gick ju inte hindra han från att bada när man äntligen släppt lös honom, han bara sprang i vattnet och lyssnade inte alls på matte. :)


P.S nu är vi nere på 2 siffrigt. 99 dagar kvar alltså.

Av laila berglund - 15 april 2011 19:15


It's playtime...


 

Spelade lite fotboll på plan med Cash ett tag idag då.

Fast han var den av oss som fick springa såklart;)

Av laila berglund - 15 april 2011 12:48


100 dagar kvar.


Wiho, idag är det exakt 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

Och detta betyder att imorgon är vi nere på 2 siffrigt :D

Det börjar kännas riktigt nära nu:) Och att våren har kommit gör ju bara det hela ännu bättre. Hihi.


Nu skall jag ta cykeln ner till stan för att lämna in papper om aktivitetsstöd sedan blir det hem och ta ut vovven för att kasta lite boll och ha det roligt:)

Tyvärr så kommer nog älskling troligen hem vid 20:00 tiden ikväll igen:( Jobbigt att det skall vara rusch nu. Kan inte alla byta sina bildäck själv:O


Av laila berglund - 14 april 2011 19:58


Önskelistan inför BF.

  • En Skötväska
  • Skötbord
  • Byrå till babyrummet
  • Spjälsängsskydd
  • En massa babykläder
  • En massa blöjor
  • Bröstpump
  • Bärsele
  • Badbalja
  • Sängmadrass
  • Babykudde

Det är väl dom sakerna jag kan komma på nu i alla fall. Så det är lite kvar innan vi är klar för förlossningen. Jag hoppas vi får ordning på allt.

Av laila berglund - 14 april 2011 15:35


På språng i fin vädret.


Snart är det helg igen då. Men inte vila för det inte. Har en massa saker som skall göras dessutom skall hjärtat mitt jobba under lördagen och jag skall stå på loppisen på söndag.

Denna underbara vårdag började med att kliva ur sängen vid tolv tiden och sedan ut på en 40min promenad med vovven, och det var så varmt i solen så vi var alldeles färdiga när vi äntligen kom hem. Flåsade som bara den. Men vi har sett en massa fina vårtecken ute. Bland annat, en massa humlor som försöker hitta dom få blommor som växt fram, nytt grönt gräs, bäckar som börjar rinna med mysigt vatten, kvittrande fåglar, vitsippor, myror och annat mys.


Har nu varit inne i någon timma men jag tror det får bli en till sväng nu, dels för att det är sådant underbart väder ute och sedan tänkte jag handla lite, så tar med mig vovven på en promenad igen.


Myspys !

Av laila berglund - 13 april 2011 20:04

Magen v 25-26.


Nu när man är inne i vecka 26 börjar man riktigt känna av att det är liv inne i magen. Vår lille son bara stojjar och har sig där inne. Längtar tills han kommer ut.

Vill bara hålla honom i famnen och pussa på honom nu.


  

Av laila berglund - 13 april 2011 15:21


Spring Fever, at last.


Sovmorgon och därefter blev det gör mig ordning och sedan tog jag och Cash en lång promenad ner mot stan i det dystra men sköna vårvädret. Det var så skönt att få sig en promenad och lite friskluft. Vi hade planerat att hälsa på pappa en sväng men han och Amalive var på gymmet då tydligen så det blev inte till att besöka dom inte. Så vi fortsatte vår promenad ner mot stan och sedan hemmåt. Så vi har i alla fall varit ute och rört på oss i 1 timma och 20 minuter idag i alla fall.


Vi fick några fina vårbilder med oss från vår promenad också.

Synd bara att ingen kan kratta och sopa ute, vore mysigt om man kunde se

alla dom fina blommor som försöker växa på sig och titta fram.


   

   


 


   



      


Laila Berglund


Lever livet med min underbara familj som består av min älskade pojkvän/sambo, vår mysvovve Cash och vår nyfödde son William♥

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategori

Gästbok

Översätt/Translate


Ovido - Quiz & Flashcards